Uptown Records logo - bijeli
Uptown Records logo - bijeli

Upute za kupovinu

Proces kupnje

*U SLUČAJU DA VEĆ IMATE VAŽEĆI SOLANA (SOL) NOVČANIK KOJI PODRŽAVA NFT KOLEKCIJE I POSJEDUJETE DOVOLJNU KOLIČINU KRIPTOVALUTE $SOL, PRESKOČITE KORAK 1 I KORAK 2 I PRATITE UPUTE KORAKA 3.

*U SLUČAJU DA IMATE VAŽEĆI SOLANA (SOL) NOVČANIK KOJI PODRŽAVA NFT KOLEKCIJE, ALI NEMATE KRIPTOVALUTU $SOL NA NOVČANIKU, PRESKOČITE KORAK 1 I PRATITE UPUTE KORAKA 2 I KORAKA 3.

*UPOZORENJE! SVE SLIKE, PRIMJERI I CIJENE U UPUTAMA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA I PRESLIKE SU DRUGIH NOVČANIKA I IZNOSA VALUTA NA DATUM RAZLIČIT OD DANAŠNJEG!


*U OVIM UPUTAMA KORISTIMO SE VIZUALOM I PRIMJEROM DIGITALNOG NOVČANIKA SOLFLARE. MOŽETE KORISTITI BILO KOJI DRUGI DIGITALNI NOVČANIK KOJI JE RAĐEN ZA SOLANA BLOCKCHAIN I KOJI PODRŽAVA POHRANU NFT-ova.

 

Korak 1 : Kreiranje novčanika

Instalirajte jedan od dostupnih Solana kompatibilnih digitalnih novčanika.

Mi preporučamo https://solflare.com .

Solflare nudi verzije novčanika za internetski preglednik, mobilne aplikacije te web ekstenzije.

INTERNETSKI PREGLEDNIK:

 


WEB EKSTENZIJA:

 


MOBILNA APLIKACIJA:

 

 

Ukoliko je riječ o mobilnom novčaniku ili ekstenziji za internetski preglednik potrebno je instalirati aplikaciju te kreirati novčanik prateći korake unutar aplikacije. Sigurnosne riječi (Mnemonic phrase) je obavezno čuvati na sigurnom mjestu. Putem tih sigurnosnih riječi novčanik je moguće koristiti i na drugim verzijama novčanika (internetskom preglednik, web ekstenzija, mobilna aplikacija).
VAŽNO je da prije otvaranja drugih verzija Solflare novčanika imate položenu malu količinu kriptovalute $SOL inače se novčanik neće aktivirati putem Mnemonic phrasea.
U slučaju gubitka šifre ili uređaja sigurnosne riječi su vam dovoljne za ponovno pokreta novčanika na drugom uređaju ili promjenu šifre.
Korak 2 : Financiranje novčanika

Da bi bio validan na Solana mreži i kako bi se mogao kupiti NFT, digitalni novčanik mora sadržavati određenu količinu $SOL-i.
Preporučamo kupovinu $SOL kriptovalute putem servisa Bitcoin mjenjačnica.

Klikom na link https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#exchange otvara se sučelje u kojem je potrebno odabrati oblik plaćanja te unijeti adresu svojeg novčanika.

 

 

Pritiskom na lijevi prozor „Odaberi što šalješ“ otvara se izbornik u kojem odabirete način plaćanja kojim ćete kupiti kriptovalutu.

 

Odaberite željenu metodu kupovine kriptovalute. (Preporučamo plaćanje karticom kao najjednostavniju metodu)

Pritiskom na desni prozor „Odaberi što dobivaš“ otvara se izbornik kriptovalute koju želite kupiti.

 


VAŽNO je odabrati kriptovalutu Solana (SOL) s oznakom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U zadnjem koraku ispunjavate tražene podatke. Vaša SOL adresa se nalazi unutar digitalnog novčanika (vidi gore na slikama gdje se nalazi tvoja adresa u pojedinim verzijama Solflare novčanika)

Nakon interne obrade kupovine i potrebnog vremenskog perioda obrade kupovine tvoja $SOL kriptovaluta biti će vidljiva na tvom novčaniku!

 

 

 

Korak 3 : Kupnja NFT-a

Klikom na odabranu pjesmu (NFT) s albuma pristupate web3 trgovini https://exchange.art/ za prodaju NFT-ova.

Prije nego što možete kupiti željenu pjesmu (NFT) morati ćete spojiti svoj novčanik klikom na ikonicu „Connect Wallet“ u gornjem desnom kutu stranice.

 

Odaberite digitalni novčanik koji želite spojiti. U ovom primjeru koristimo se Solflare novčanikom.


Pojaviti će se prozorčić web ekstenzije novčanika. Kliknite „Allow“.


Pojavom vaše adrese novčanika u gornjem desnom kutu web stranice Vaš novčanik biti će uspješno spojen!


U slučaju da se tijekom ovog procesa web stranica vrati na svoj home page, u tražilici stranice https://exchange.art/ pronađite album Kuku$a „Lost Files“ i odaberite pjesmu koju želite kupiti, ili ponovo na našoj stranici https://uptownrecords.eu/ odaberite pjesmu koju želite kupiti, kliknite „Kupi“ i preusmjeriti će Vas na stranicu exchange.art i Vaš novčanik će biti i dalje spojen i spreman za kupovinu!


****SLIKA KUPOVINE NA NAŠOJ STRANICI PA ONDA SLIKA KUPOVINE NA EXCHANGE.ART*****

Nakon što ste kliknuli „Buy“ na odabranu pjesmu pojaviti će se upit u gornjem desnom kutu stranice putem web ekstenzije novčanika. Kliknite „Allow“.

***SLIKA TOG PROMPTA****

Čestitamo! Upravo ste postali vlasnik prvog hrvatskog glazbenog NFT-a! Svoju pjesmu možete slušati klikom na „Collections“ u svom digitalnom novčaniku!

***SLIKA GUMBA „COLLECTIONS“ I NFT-a KOJI SE NALAZI U WALLETU****